Klant:

Circulair interieur voor Waterschap HDSR te Houten

Duurzaamheid voert de boventoon bij vernieuwing kantoor

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zit al meer dan 20 jaar in haar kantoor in Houten. Aan de buitenzijde is het pand nog grotendeels hetzelfde, met de kenmerkende leistenen bekleding. De binnenkant is echter onherkenbaar veranderd. Van een traditioneel kantoor met aparte kamers gescheiden door lange gangen, wordt er nu gewerkt aan het waterbeheer in een licht, transparant gebouw, gevuld met flex- en overlegplekken.

BREEAM project

Het waterschap HDSR heeft haar kantoor aangepast naar de nieuwste standaarden voor duurzaamheid. Zo zijn ze van BREEAM 2 sterren (Good) naar BREEAM 4 sterren (Excellent) gegaan.

Circulair interieur

Deze aanpassingen betekende voor Intermontage dat wij bestaande glas- en gesloten systeemwanden uit een kantoorpand in Amersfoort hebben gedemonteerd. Deze gebruikte wanden zijn door ons gecodeerd, gesorteerd en in opslag genomen. Klaar voor circulair gebruik. Zo worden de oude scheidingswanden geen afval en zijn er veel minder grondstoffen nodig om nieuw materiaal te maken.

Akoestische voorzieningen

Bij de open werkplekken zijn baffles geplaatst om samen met het akoestische systeemplafond een optimale akoestiek te realiseren voor de medewerkers.

Second life inrichting

Met deze bestaande systeemwanden is er een indeling gerealiseerd die overeen komt met de gevraagde uitstraling van het waterschap. Om met de maatvoering goed uit te komen is een gedeelte van de systeemwanden vermaakt in onze eigen productielijnen. Zo is Waterschap HDSR, net als het Waterschapshuis in Lelystad, een prachtig voorbeeld van het hergebruik van bestaande systeemwanden.

Erwin

Projectmanager

Meer weten?

Circulair interieur voor Waterschap HDSR te Houten


Maak een afspraak

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte