Klant:

Railcenter Amersfoort

Wanden en plafonds voor expertisecentrum railinfrastructuur

Railcenter is dé plek voor opleiden, innovatie, simulatie en kennisuitwisseling. Bij Railcenter komen de spelers uit de wereld van de railinfrasector samen.

Railcenter laat de spoortraditie van de Wagenwerkplaats in Amersfoort voortleven. Dit terrein dat bijna 100 jaar lang dienst deed als industrieel spoorcomplex vormt nu wederom een bruisende plek waar (toekomstige) spoorprofessionals samen komen. Gezamelijke doel: Bijdragen aan het veilig en op tijd vervoeren van reizigers en goederen. Vakmensen komen hier voor het volgen van een opleiding, het delen van kennis en om nieuwe kennis op te doen.

Veelzijdige invulling

In het gebouw zit een restaurant, congreszalen, vergaderruimtes, kantoor, leslokalen en serverruimte. Ook wordt er in het gebouw van Railcenter gewerkt aan het veiligheidssysteem ERTMS.  Het programma ERTMS is een samenwerkingsprogramma tussen het ministerie van Infrastructuur en
Waterstaat, ProRail en NS. ERTMS zorgt voor een veiliger spoor en biedt ook potentiële voordelen op het gebied van betrouwbaarheid, snelheid, het vergroten van de capaciteit en makkelijker grensoverschrijdend treinverkeer.

Glazen wanden & plafonds

Voor Averesch BV Bouwontwikkeling & Realisatie, naar een ontwerp van I’M Architecten, heeft Intermontage de glazen wanden en de kaderdeuren gerealiseerd. Met het grote glasoppervlak in de gevel is er zo optimaal gebruik gemaakt van bestaand licht binnen het pand over alle vier de bouwlagen.

In de lokalen is gekozen voor een systeemplafond met geheel zichtbare profielen: Rockfon Krios A24.

Ecophon Focus™ Lp

In het gang traject is gekozen voor het systeem Focus™ Lp van Ecophon. Focus™ Lp is een half-verdekt gemonteerd ophangsysteem en wordt toegepast om één richting in een ruimte te benadrukken. Er zit een brede opening tussen de panelen in de ene richting en een smalle opening in de tegenovergestelde richting. De kopse zijden van het plafond sluiten aan op gesegmenteerde LED-lijnen in het plafond. Meer info over dit type plafond vindt u hier.

Pascal

Commercieel Adviseur

Meer weten?

Railcenter Amersfoort


Maak een afspraak

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte