Klant:

Open kantoortuin voor Wolters Kluwer Deventer

Nieuwe huisvestingswensen zorgen voor metamorfose

Wolters Kluwer Nederland biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridische en fiscale professionals. Ze zorgen voor innovatieve manieren om informatie continu beschikbaar en toegankelijk te maken, zodat hun klanten efficiënt resultaat kunnen behalen. Wolters Kluwer heeft meerdere vestigingen in Nederland, maar is ook wereldwijd een toonaangevende aanbieder van informatie, software en diensten in meer dan 180 landen.

Metamorfose

De oude vestiging in Deventer bestond uit lange gangen met afzonderlijke kantoren. Deze ‘hokjes’ zorgden ervoor dat er weinig tot geen interactie was tussen collega’s. Door de nieuwe huisvestingswensen van Wolters Kluwer ontstond de behoefte aan een nieuwe kantoorinrichting. CBRE adviseerde Wolters Kluwer bij het vormgeven van het nieuwe werkplekconcept en vertaalde deze visie in een aangepast interieurontwerp.

Dit ontwerp is bij Intermontage neergelegd, waarna wij het als totaalproject hebben gerealiseerd. In meerdere fases is er overgestapt naar een open afdeling. Een kantoortuin met concentratie werkplekken, waardoor er meer contact en interactie mogelijk is tussen collega’s.

Serene rust

Men was bang voor veel geluidsoverlast op een open afdeling. De praktijk leert dat dit niet het geval is. In de kantoortuin hebben we plafondpanelen type Rockfon Blanka toegepast. In combinatie met akoestische werkplek-afschermers en akoestische kasten heerst er op de werkvloer bijna een serene rust.

Draaibare whiteboards

Op elke verdieping zijn meerdere whiteboards geplaatst om samenwerken en brainstormen zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zijn sommige systeemwanden met whiteboards uitgevoerd. In het midden van elke verdieping bevinden zich meerdere draaibare whiteboards.

Ankerpunt als ontmoetingsplek

Elke verdieping heeft een ankerpunt, een ontmoetingsplek met een maatwerk pantry en de nodige zitplekken waar de medewerkers informeel samen kunnen zijn. Deze ankerpunten bieden ook ruimte voor de vele lockerkasten. Deze lockers zijn met een cijfercode beveiligd.

Tony

Directeur

Meer weten?

Open kantoortuin voor Wolters Kluwer Deventer


Maak een afspraak

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte