Klant:

Oikocredit

Complete inrichting van het kantoor in Amersfoort

Oikocredit is een van de grootste sociaal investeerders in microkrediet ter wereld. Al meer dan 40 jaar bieden zij ontwikkelingshulp in de vorm van kleine leningen. Geld lenen in plaats van geven zorgt voor zelfvertrouwen bij de ondernemers en zo voor een positieve kettingreactie die al in meer dan zeventig landen werkt. Oikocredit financiert én traint om deze mensen te helpen hun bestaan te verbeteren.

Het ontwerp van het nieuwe interieur is van Zenber Architecten. Om ruimte te maken voor de nieuwe inrichting voor hun kantoor in Amersfoort heeft Intermontage eerst alle bestaande systeemplafonds, systeemwanden en meubilair op de verdieping gedemonteerd. Deze zijn voor een groot gedeelte refurbished en/of herplaatst. Zo zijn de bestaande glascassettes vermaakt om weer in de nieuwe situatie gebruikt te worden.

Iedereen bij Oikocredit heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van werkplekken in de open ontmoetingsruimte. Hierdoor blijven de lijnen tussen medewerkers en management kort en weet iedereen wat er speelt op de werkvloer.

Systeemwanden

Uiteraard speelt ook privacy en rust een belangrijke rol. Zo is er gekozen voor onze stalen systeemwand met een geluidsisolatie van Rw=54dB als dichte wand tussen de overlegplekken. Om de zichtlijnen en transparantie te waarborgen is onze ClassicFrame ECO toegepast op de gangpaden en als afscheiding tussen de ontmoetingsruimte en de kantoorplekken.

Maatwerk Interieur

De opvallende ontvangstbalie en maatwerk koffiecorner dragen bij aan de sfeer van de werkvloer. Bij binnenkomst krijgen de gasten gelijk de mogelijkheid om tot rust te komen. De treincoupés en kasten zijn verwerkt tot één maatwerk meubel. De keuken voor de medewerkers sluit perfect aan bij de pantry en vormen de spil van het informele middengedeelte.

Multifunctioneel

Het middengedeelte wordt niet alleen gebruikt als ontmoetingsplek. De tribune is naast een
flexplek ook onderdeel van het videoconference gedeelte. Zo heeft Oikocredit de mogelijkheid om te
vergaderen en presentaties te geven met haar partners wereldwijd.

Harm

Projectmanager

Meer weten?

Oikocredit Amersfoort


Maak een afspraak

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte