Klant:

Waterschap Zuiderzeeland

Duurzaam bouwen in Lelystad

Waterschap Zuiderzeeland werkt sinds de zomer van 2017 in een energieneutraal waterschapshuis. Door efficiënt te verbouwen en verschillende duurzaamheidsmaatregelen te treffen is een pand gerealiseerd dat klaar is voor de toekomst.

Duurzaam verbouwen

Alles komt bij elkaar in het verbouwde pand. Het laat zien dat hergebruik van materialen en meubilair heel mooi en ‘eigen’ kan zijn. Door het gebruik van technische tekeningen en materialen uit de primaire processen ervaart een bezoeker dat hij bij Waterschap Zuiderzeeland is. Zo is een afgekeurd bewegingswerk uit een gemaal omgebouwd tot koffiebar.

Hergebruik oude scheidingswanden

Het Waterschap heeft een lijst met herbruikbare materialen gemaakt waar wij als interieurbouwer mee aan de slag mochten. Zo is 80% van de oude scheidingswanden opnieuw gebruikt in de basis van de banken, recyclekoven en treincoupés. Beschoeiingshout uit de polder heeft een tweede leven gekregen als room dividers. Bestaande systeemwanden uit de oude kantoorsituatie zijn hergebruikt. De nieuwe kaderdeuren gecombineerd met deze oude systeemwanden zorgt voor een bijzonder en duurzaam resultaat.

Poldertafel

Pronkstuk van al het maatwerk interieur in het Waterschapshuis te Lelystad is de poldertafel. Gemaakt van duurzaam hout met de vaarten ingelegd met staal. De verschillende hoeken en kanten komen overeen met de verschillende maatvoeringen van de dijken, vaarten en sloten in de polder.

Trots en tevreden

“Het nieuwe pand laat zien hoe en voor wie we effectief aan water werken. De verbouwing bleef binnen budget en ik ben er trots op dat we optimale werkomstandigheden hebben gerealiseerd in ons waterschapshuis, wat toe was aan een grondige opknapbeurt,” aldus Camiel Maenhout, heemraad Waterschap Zuiderzeeland.

Pascal

Commercieel Adviseur

Meer weten?

Waterschap Zuiderzeeland, duurzaam bouwen in Lelystad


Maak een afspraak

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte